Even voorstellen: Karl Baruel

Als 23-jarige, toen net afgestudeerde integraal veiligheidskundige werd ik benaderd door Nenova IT. Ik werd al snel enthousiast en het was een keuze waar ik niet lang over na hoefde te denken. Vanaf 1 december ben ik dan ook met veel enthousiasme gestart aan het opleidingstraject tot safety, security en control room consultant. Ik vertel u graag iets meer over mijzelf en mijn eerste maanden bij deze gave club.

Met een breed pallet aan interesses begon ik in 2016 met de opleiding Integrale Veiligheidskunde aan Avans Hogeschool in ‘s- Hertogen Bosch. Een mooie opleiding met veel mogelijkheden. Al snel werd duidelijk dat mijn hart sneller ging kloppen van securityvraagstukken en dan met name gericht op informatietechnologie. Met die insteek ben ik in mijn derde jaar terecht gekomen op de IT-afdeling bij Van Oord, een bedrijf in de maritieme sector. Samen met de IT Security Officer heb ik mij gericht op het verhogen van de security awareness onder medewerkers en het ontwikkelen van een nieuw Information Security Management System. Een mooi ervaring!

Naast veiligheidsvraagstukken ben ik altijd erg geïnteresseerd geweest in mensen. Ik ben opgegroeid in een pleeggezin, omringd door mensen die het niet altijd even makkelijk hadden. Hierdoor heb ik geleerd dat er veel meer achter een persoon schuilgaat dan dat wat je op het eerste gezicht kunt zien. Deze interesse wilde ik verder uitdiepen en combineren met mijn studie. Daarom heb ik de minor ‘werken in een gedwongen kader’ gevolgd. Ik heb mij hier verdiept in de forensische psychiatrie. Gericht op de scheidslijn tussen de daderprofielen van delinquenten en hun achterliggende motieven.

Mijn ervaringen in deze sector waren erg leerzaam en indrukwekkend. Toch bleef ik aangetrokken tot de complexe wereld van IT en bedrijfsprocessen. Daarom ben ik mij gaan richten op IT Security en bedrijfskundige vraagstukken. Met dit inzicht ging mijn zoektocht naar een afstudeerstage van start. Deze vond ik bij TenneT. Deze netbeheerder had voor mij een onwijs uitdagend vraagstuk liggen op het gebied van organisationeel leren. Ik heb hier ontdekt welke mogelijkheden er zijn om de vicieuze cirkel van ‘organisationele dementie’ te doorbreken en het collectief leren van individuele ervaringen. Ik heb mij hier verdiept in het organisationeel leren van crises en het continu verbeteren van de crisis management processen.

Met mijn diploma op zak was ik voor mijn gevoel nog niet uitgeleerd. Wordt het een universitaire studie, of ga ik werken? Nenova IT kwam met de oplossing, namelijk een uniek leertraject van drie maanden om vervolgens aan de slag te kunnen als safety, security & control room consultant. Tijdens deze opleiding heb ik veel geleerd over het publieke veiligheidsdomein, slimme security oplossingen en control rooms. Ik heb veel nieuwe inzichten en een grote diversiteit aan praktijkervaringen opgedaan. Ik ben geïnspireerd door de verhalen van mensen uit het werkveld. Met deze grote hoeveelheid (inhoudelijke) kennis op zak, ben ik klaargestoomd voor mijn taak als consultant in het werkveld. Een mooie kans om Nederland elke dag een stukje veiliger te mogen maken.

Ik ben uitgedaagd om mij te verdiepen in complexe onderwerpen en om mijn eigen toekomstvisie te schetsen. De vrijheid die Nenova biedt om je eigen weg te bepalen is voor mij een groot voordeel, maar ook een punt van twijfel. Waar zie ik mij zelf over een paar jaar? Welke rol denk ik bij Nenova te gaan vervullen? Welke eigenschappen maken mij geschikt voor deze job? Waar denk ik van meerwaarde te zijn voor de klant? Door deze vragen te beantwoorden heb ik mijzelf een stuk beter leren kennen.

Om antwoord te geven op deze vragen: u zult mij treffen in de rol van project management ondersteuner en functioneel beheerder. Vraagstukken op het gebied van procesmanagement (IT)security en data maken mij erg enthousiast. Mijn meerwaarde zit hem vooral in het verrassen van de klant en mijn vermogen om anderen mee te nemen in mijn enthousiasme. Ik doe er alles aan om het beste uit mijzelf te halen maar wil ook andere stimuleren om hetzelfde te doen.

Het enthousiasme binnen Nenova en de ambitie van de organisatie spreekt mij erg aan. Dit komt voornamelijk tot uiting in de kernwaarden: Lef, Innovatie, Ervaring en Fun, dat stroomt werkelijk door ieders bloed. Ik ben ervan overtuigd dat deze kernwaarden bijdragen aan de mooie toekomst die de organisatie tegemoet gaat. Ik neem met alle plezier deel aan deze reis en verwacht niet alleen als organisatie, maar ook als individu een enorme groei door te maken.

Met het oog op de toekomst durf ik met volle overtuiging te zeggen: dat ik in een team ben beland met voldoende lef en een grote lading aan specifieke kennis en ervaring. Een team dat een grote invloed kan hebben op de safety, security en control room sector. De uitspraak ‘Together We Innovate’ karakteriseert voor mij de weg die de organisatie is ingegaan. Een aspect dat ik hierbij graag betrek is ‘Fun’. We werken hard en brengen dit goed in balans met een grote lading Fun. Dit belooft veel goeds voor de toekomst.

Ik ga met vol enthousiasme mijn carrière bij Nenova tegemoet. Ik sta altijd open om met u in gesprek te gaan over ons bedrijf en de meerwaarde voor uw organisatie.

‘Together we Innovate Safety, Security & Control Rooms’